сите категории

Топла печка за санација и загревање на почвата

Дома>Производи>Печка со топол воздух>Топла печка за санација и загревање на почвата

Топла печка за санација и загревање на почвата

Топла печка за санација и загревање на почвата


Основни детали
Опис

Се користи во третман на нафтена тиња, санација на почвата, третман на опасен отпад и други индустрии како извор на топлина за индиректно загревање на обработените материјали.
Како што е прикажано на сликата подолу, тињата од масло влегува во ротационата печка, а високотемпературниот димни гасови генериран од печката за топол воздух индиректно го загрева талогот од маслото во надворешниот слој на ротационата печка. Нафтата тиња се загрева и се распаѓа на чиста почва и масло и гас на висока температура. Системот за печка со топол воздух ги има следниве предности:
1. Опремата се загрева рамномерно со топол воздух.
2. Опремата се загрева рамномерно со топол воздух.
3. Димниот гас со висока температура по загревањето се рециклира, така што системот може да заштеди енергија.
2

Оставете порака