сите категории

+ 86 18731531256

[заштитена по е-пошта]

Систем за сушење канта

Дома>Производи>Систем за сушење>Систем за сушење канта

Систем за сушење канта

Систем за сушење на канта
Систем за сушење на канта

Систем за сушење на канта


Основни детали
Опис

Применливо е за сушење на цврсти честички, како што се сина јаглеродна топка, железна јаглеродна топка, топка за загревање на железна кокс итн. Честичките постојано влегуваат во корпата за сушење од врвот на корпата и се акумулираат во корпата. Топлиот димни гас тече од дното на корпата по должината на јазот помеѓу топчињата и ги суши топчињата.

Сувата топка се испушта од дното, а брзината на топката е прилагодлива.

Производствената линија е составена од силос за сушење, жешка висока печка, појас со топка во и топка и сл.

спецификации
индикаториподатоци
Капацитет на обработка25t / h
Почетна содржина на влага20-25%
Содржина на влага по сушењето< 8%
Температура на сушење-800 900 ℃
Тип на горивоКонвертор гас (ниско ниво на калориска вредност: 1500 Kcal/Nm3)
Потрошувачка на гас140 Nm³/t
контрола на владатаСаладин автоматска контрола
Режим на производствоКонтинуитет
Оставете порака

Жешки категории